Ten Hag voelt steun bij United en richt zijn pijlen op de Engelse top

Ten Hag voelt steun bij United en richt zijn pijlen op de Engelse top
2 augustus om 10:20

Erik ten Hag heeft geen behoefte aan een langer contract bij Manchester United. De manager, die momenteel een contract van twee jaar heeft, benadrukt dat hij vertrouwen heeft in zijn capaciteiten om succes te behalen zonder de zekerheid van een langlopende verbintenis, zo laat de trainer weten in een interview aan The Guardian. 

"Ik heb genoeg zekerheid in mijn leven en carrière en weet dat ik succes zal behalen als ik een team heb", aldus Ten Hag in The Guardian. De coach kijkt met vertrouwen naar het nieuwe seizoen.

Ten Hag mocht na een evaluatie door Sir Jim Ratcliffe en zijn team bij Ineos aanblijven als manager van United. Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino en Gareth Southgate werden ook overwogen, maar uiteindelijk bleef Ten Hag de voorkeur genieten.

Ten Hag benadrukt het belang van teamgeest en samenwerking. "Als we samenwerken, kunnen we meer succes behalen", zegt hij. "We hebben goede mensen. We moeten tijdens dit seizoen en komende seizoenen bewijzen hoe goed we zijn."

Na het winnen van de FA Cup en de Carabao Cup in de afgelopen twee jaar, ziet Ten Hag mogelijkheden om met United te concurreren met de beste teams in Engeland en daarbuiten. Hij benadrukt echter dat consistentie essentieel is voor langdurig succes.

Met blessureproblemen van spelers zoals Leny Yoro en Rasmus Højlund, blijft Ten Hag positief. "Blessures zijn onvermijdelijk in topvoetbal," zegt Ten Hag. "We moeten klaar zijn als club en team om dit op te vangen."

United's nieuwe aanwinst, Joshua Zirkzee, wordt gezien als vervanger voor Højlund. Ten Hag heeft vertrouwen in zijn team en benadrukt dat geduld nodig is, vooral met jonge spelers zoals Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho en Yoro.