Waar en hoe laat wordt Frankrijk - Egypte op de Olympische Spelen uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Frankrijk - Egypte op de Olympische Spelen uitgezonden?
5 augustus om 19:56
Laatste update: 5 augustus om 19:56

Maandagavond neemt gastland Frankrijk het in de halve finale van de Olympische Spelen op tegen Egypte. Beide teams strijden om een plek in de finale, waar een gouden plak op het spel staat. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Voetbal op de Olympische Spelen in Parijs

Frankrijk heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finale door in de kwartfinales met 1-0 van Argentinië te winnen. Onder leiding van bondscoach Thierry Henry speelt het Franse Onder 23-team, dat ook deels bestaat uit dispensatiespelers, in eigen land voor een gouden medaille. Sterspeler Alexandre Lacazette, die als dispensatiespeler meedoet, is een belangrijke kracht voor het team.

Egypte bereikte de halve finale na een spannende strafschoppenserie tegen Paraguay. Ook het Egyptische team heeft met Mohamed Elneny, oud-speler van Arsenal, een ervaren kracht in de gelederen.

Frankrijk - Egypte kijken

De wedstrijd tussen Frankrijk en Egypte belooft een spannende strijd te worden, waarin de winnaar zich plaatst voor de finale en de verliezer moet strijden om de bronzen medaille. De halve finale wordt gespeeld op maandag 5 augustus om 21.00 uur in Lyon. De wedstrijd is live te volgen op HBO Max en Eurosport, maar het is ook aan te raden om internationale tv-zenders te volgen. Daar worden de wedstrijden vaak in een schakelprogramma uitgezonden. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.