Dit miljoenenbedrag krijgt Heerenveen nog van CSKA Moskou voor Ejuke

Dit miljoenenbedrag krijgt Heerenveen nog van CSKA Moskou voor Ejuke

3 augustus om 09:17

SC Heerenveen verkocht in 2020 Chidera Ejuke aan CSKA Moskou. De Friezen gingen akkoord over een transfersom van 11,5 miljoen euro, maar hebben daar nog niet alles van ontvangen. VoetbalNieuws vertelt je hoeveel de ploeg van Robin van Persie nog krijgt en waarom zij dat geld zo hard nodig hebben.

Voor Heerenveen was het een gouden deal. Enkel Alfonso Alves (Middlesbrough, 17 miljoen euro) en Miralem Suljemani (Ajax, 16,25 miljoen euro) vertrokken voor meer geld dan Ejuke. De destijds 22-jarige aanvaller leverde ruim elf miljoen euro op, maar de Friezen missen daar nog een flink bedrag van doordat CSKA weigert te betalen.

Welk bedrag krijgt Heerenveen nog van CSKA Moskou voor Ejuke?

CSKA mocht de ruim elf miljoen euro in meerdere termijnen overmaken. Echter weigeren de Russen nu om het laatste deel naar Friesland te transfereren. Heerenveen is ondertussen al naar het CAS en de FIFA gegaan aangezien zij zeker nog 3,1 miljoen euro tegoed hebben.

Volgens Ferry de Haan, algemeen directeur van de club, is het een hard gelag aangezien er nu flink minder op de bankrekening staat dan er had moeten staan. De transfer van Osame Sahraoui zorgt er nu voor dat er een gat wordt gedicht, maar dat geld had ook naar een nieuwe aanwinst kunnen gaan. "Hadden we de transfergelden van Ejuke wél al binnengekregen, dan hadden we nu een groter deel van de transfersom van Osame kunnen herinvesteren in onze selectie", vertelt De Haan bij Voetbal International.