Eredivisie opgelet: deze buitenkansjes zijn transfervrij op te halen

Ajax verkent de markt: deze buitenkansjes zijn transfervrij op te halen

5 september om 09:05
Laatste update: 5 september om 09:05

Ajax greep uiteindelijk toch naast de komst van Kamaldeen Sulemana. Mogelijk lonkt daardoor de komst van een transfervrije speler, maar ook andere Nederlandse clubs kunnen zich nog versterken. Naar welke buitenkansjes kunnen de Eredivisie ploegen kijken? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Memphis Depay

Memphis Depay is de topschutter van het Nederlands elftal. De aanvaller wordt al jaren bekritiseerd en kampt keer op keer met blessures. Via Manchester United, Olympique Lyon en FC Barcelona streek Memphis uiteindelijk neer bij Atlético Madrid. Daar zat de aanvaller meer dan eens op de bank, maar als hij speelde, was zijn kwaliteit duidelijk te zien. Een goede Memphis is een doorn in het oog voor iedere defensie en zelf lijkt hij in de top actief te willen blijven. De tijd begint echter te dringen en in Nederland zullen meerdere ploegen naar hem kijken. PSV is de club waar hij debuteerde in het profvoetbal, Ajax zou bij een schoonmaak in staat moeten zijn om zijn salaris te betalen en Feyenoord zou kunnen stunten met de speler die werd geboren in Moordrecht.

Davy Klaassen

Een brok aan ervaring is Davy Klaassen. De middenvelder doorliep de jeugd van Ajax en via Everton en Werder Bremen keerde hij uiteindelijk terug in Amsterdam. Door de sportieve crisis besloot de 41-voudig international naar Internazionale te verkassen, maar daar zat hij vooral op de bank. Of er nu weer een Europese club voor hem komt, is maar de vraag. Hierdoor lonkt een terugkeer naar Nederland waar de (sub)top wellicht kan toeslaan.

Dennis Praet

Vraag het aan de kenners in België, Italië en Engeland en menig voetballiefhebber zal zeggen dat Dennis Praet ondergewaardeerd is. De Belg is zeer vaardig en beschikt over een hoog analyserend vermogen. Hij besloot zijn contract bij Leicester City niet te verlengen en Anderlecht aast op zijn komst. Zelf zou hij inzetten op een terugkeer naar Italië, maar momenteel is niets concreet. Als spelbepaler kan de dertigjarige bij menig Eredivisieploeg makkelijk uit de voeten en het kwakkelende middenveld van zowel Feyenoord als Ajax kan wellicht wel een impuls gebruiken.

Alireza Jahanbakhsh

De aanvaller is geen onbekende in de Eredivisie. De Iraniër droeg het shirt van NEC en AZ en speelde de afgelopen drie seizoenen 106 keer het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd Jahanbakhsh kampioen en won hij de beker. Feyenoord besloot het contract van de speler niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuwe optie als rechtsbuiten. Na mislukte deals met Andreas Skov Olsen en Anders Dreyer leek Feyenoord uit te komen bij Assane Diao van Real Betic, maar ook die deal ketste op het laatste moment af. Misschien dat Jahanbakhsh alsnog een optie wordt voor de Rotterdammers of misschien zelfs voor Ajax nu het uiterst onzeker is of de transfer van Kamaldeen Sulemana doorgaat. 

Anthony Martial

Nog een aanvaller die veel verschillende dingen heeft meegemaakt. Martial kwam als een rijzende ster, maar na negen jaar Manchester United stond hij op straat. In 2015 betaalde The Red Devils nog zestig miljoen euro aan AS Monaco, maar het potentieel dat in de Fransman gezien werd kwam er slechts sporadisch uit. Uiteindelijk kwam hij tot 317 wedstrijden en daarin scoorde hij 90 keer, ook leverde Martial 47 assists af. Er zal een riant salaris betaald moeten worden, maar daarmee kunnen de Nederlandse topploegen wel een extra wapen toevoegen.