'Championship-club meldt zich in Eindhoven voor PSV-doelman'

'Championship-club meldt zich bij PSV voor doelman'
3 augustus om 12:22
Laatste update: 3 augustus om 12:23

Blackburn Rovers heeft zich afgelopen week gemeld voor PSV-keeper Joël Drommel, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De doelman heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij PSV en is in gesprek met de Championship-club over een mogelijke transfer.

Vorige week werd al bekend dat er een Engelse club interesse had in Drommel, maar het was toen nog niet duidelijk welke club het betrof. Inmiddels heeft Elfrink bevestigd dat Blackburn Rovers zich officieel heeft gemeld in Eindhoven. 

Blackburn wilde Drommel huren en zijn volledige salaris overnemen, aldus het Eindhovens Dagblad. PSV is hiermee niet akkoord gegaan. De Eindhovenaren willen het liefst verkopen en vragen zeker twee miljoen euro, het bedrag waarvoor Drommel nog op de balans staat. Trainer Peter Bosz en technisch directeur Earnest Stewart zien Drommel als een uitstekende stand-in, maar begrijpen zijn wens om elders als eerste keeper aan de slag te gaan. Blackburn moet echter met meer geld over de brug komen om de doelman over te nemen.

Drommel werd in het seizoen 2021/22 voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Twente. Aanvankelijk was hij de eerste keuze onder de lat, maar na enkele ongelukkige wedstrijden verloor hij zijn plek aan Yvon Mvogo. In het daaropvolgende seizoen werd Benítez aangetrokken en moest Drommel genoegen nemen met een plaats op de bank.