Dit zegt Saibari over het mislopen van de Olympische Spelen in Parijs

Dit zegt Saibari over het mislopen van de Olympische Spelen in Parijs
3 augustus om 15:45

Ismael Saibari had graag met Marokko in actie willen komen op de Olympische Spelen. De middenvelder kreeg van PSV geen toestemming om met zijn land naar Parijs af te reizen. In een interview met De Telegraaf laat de middenvelder weten te balen van de beslissing, maar ook begrip te hebben voor het standpunt van de Eindhovenaren.

Saibari kan geen keuze maken als hem gevraagd wordt of hij liever een olympische voetbalfinale met Marokko zou willen spelen of het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV tegen Feyenoord. "Ik had het graag allebei gedaan", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf.

Ondanks zijn afwezigheid, houden de Spelen Saibari behoorlijk bezig."Het was prachtig geweest om met een boot over de Seine te varen bij de openingsceremonie. Ik volg elke wedstrijd van Marokko op de voet en heb geregeld contact met een aantal spelers. PSV maakte de keuze om geen spelers naar het olympisch toernooi te laten gaan. Dat respecteer ik."

Vorig seizoen moest PSV Saibari wel een tijd missen, toen hij actief was met Marokkko op de Afrika Cup."Ik meldde me weer bij PSV na een lange vlucht en speelde een wedstrijd. Ik kreeg meteen last van mijn hamstring. Het aantal interlands is een wel erg zware belasting geworden. Je speelt graag voor je land, maar daardoor heb je geen rustmoment."

De blessure van vorig seizoen is iets wat Saibari dit seizoen wil voorkomen."Bij PSV is onderzoek gedaan naar de redenen van al die blessures. Dat lag onder meer aan een bepaalde levensstijl. Ik ga nu dingen anders doen. Ik stapte vroeger heel vaak in de auto om in België bij vrienden en familie op bezoek te gaan. Die laat ik nu naar Eindhoven komen. Mijn lichaam heeft gewoon veel meer rust nodig."