Besiktas wint Supercup: deze prijzen wist Van Bronckhorst als trainer al te winnen

Besiktas wint Supercup: deze prijzen wist Van Bronckhorst als trainer al te winnen
4 augustus om 07:45

Giovanni van Bronckhorst maakte zaterdag zijn debuut als trainer van Beskitas. In de Turkse Supercup werd Galatasaray met maar liefst 5-0 verslagen, waardoor de supercup voor Van Bronckhorst was. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke prijzen de trainer al eerder won als eindverantwoordelijke. 

Het seizoen 2015-2016 is voor Van Bronckhorst zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer. Als trainer van Feyenoord kende de trainer een wisselvallig eerste seizoen. In december 2015 verloor Feyenoord zeven wedstrijden op rij en verloor daarmee de aansluiting met Ajax en PSV. De club uit Rotterdam werd uiteindelijk derde, maar wist wel KNVB beker te winnen door met 2-1 te winnen van FC Utrecht in de finale. Hiermee pakte Van Bronckhorst zijn eerste prijs als hoofdtrainer.

Het seizoen dat daarop volgde begon met het verlies in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar herstelde snel met negen overwinningen op rij. Feyenoord werd winterkampioen en op de laatste speeldag werd de landstitel veiliggesteld met een 3-1 overwinning op Heracles Almelo. In de twee seizoenen die volgde voor Van Bronckhorst bij Feyenoord wist hij twee keer de Johan Cruijff Schaal te winnen en won hij met de Rotterdammers nog één keer de KNVB beker. 

Van Bronckhorst verliet Feyenoord als de succesvolste trainer met vijf prijzen in vier jaar tijd. Hij vertrok naar Guangzhou R&F in China. Na één jaar en zonder prijzen besloot de trainer te vertekken uit China. In november 2021 tekende Van Bronckhorst bij Rangers. Hij bereikte de finale van de UEFA Europa League, die na strafschoppen verloren ging, maar won enkele dagen later wel de Schotse beker.

Welke prijzen won Van Bronckhorst als trainer?

Eredivisie: 1x
KNVB beker: 2x
Johan Cruijff Schaal: 2x
Schotse beker: 1x 
Turkse Supercup: 1x