Nederlands onderonsje eindigt in een ruime overwinning van Liverpool op United

Nederlands onderonsje eindigt in een ruime overwinning van Liverpool op United

4 augustus om 08:30

Erik ten Hag heeft in de nacht van zaterdag op zondag een pijnlijke nederlaag geleden. In South Carolina oefende Manchester United tegen aartrivaal Liverpool van Arne Slot. Slot kwam als winnaar uit se strijd en won afgetekend met 0-3 van de Red Devils.

Fábio Carvalho opende al na tien minuten de score voor Liverpool. De Portugees kapte Casemiro uit in het strafschopgebied en schoot raak. Curtis Jones maakte er 0-2 van na een assist van Mohamed Salah. Kostas Tsimikas bepaalde de eindstand op 0-3 na een rebound van een schot van Diogo Jota.

Manchester United miste enkele sleutelspelers zoals Leny Yoro en Rasmus Højlund door blessures. Marcus Rashford en Antony, die geblesseerd uitvielen in een vorige oefenwedstrijd, konden wel spelen. Rashford begon in de basis en Antony viel in na rust. Ook Lisandro Martínez, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo en Luke Shaw waren afwezig.

Liverpool moest het doen zonder Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Darwin Núñez en Alexis Mac Allister, die nog met vakantie zijn na de Copa América en het EK. Andy Robertson stond aan de kant met een blessure. Ryan Gravenberch was wel beschikbaar en startte in de basis van Slot.

Ondanks een aantal goede kansen wist United niet te scoren. Amad Diallo en Mason Mount konden niet afronden en doelman Caoimhin Kelleher hield Mount van scoren af. Voor Ten Hag is er nog veel werk te doen, terwijl Slot een vliegende start kent.