Liverpool van Slot glipt dankzij goals van Salah en Carvalho ook voorbij Arsenal

1 augustus om 07:04

Het Liverpool van Arne Slot heeft ook zijn tweede wedstrijd tijdens de Amerikaanse tournee gewonnen. Dit keer waren The Reds met 2-1 te sterk voor directe Premier League-concurrent Arsenal.

Liverpool, dat nog altijd zonder het gros van de internationals aantrad die lang op het EK actief waren, begon met Sepp van den Berg in de basis. Alle doelpunten in het oefenduel vielen in de eerste helft. Mohamed Salah maakte zijn eerste onder Slot en ook Fabio Carvalho maakte een treffer, waarbij de bal op prachtige wijze werd aangegeven door Harvey Elliot. Kai Havertz zorgde voor de eindstand op het scorebord.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Slot na de 1-0 overwinning op Real Betis een nieuwe oefenzege aan zijn voorbereiding toe kan voegen. "Als je zo vecht zoals wij hebben gedaan, waarbij we goed van de goal af verdedigen, dan is dat plezierig om te zien. Ik denk dat we allemaal van de eerste helft hebben genoten, op de eerste tien minuten na", aldus Slot tegenover de clubkanalen.

In de nacht van zaterdag op zondag speelt Liverpool zijn op één na laatste oefenwedstrijd van het seizoen. Het Manchester United is dan de tegenstander.