Welke tegenstanders kan FC Twente loten?

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Twente voor de Champions League play-off

5 augustus om 09:15

FC Twente gaat bijna beginnen aan het Europese avontuur. In de derde voorronde van de Champions League wacht een strijd met Red Bull Salzburg. Wie zijn de mogelijke tegenstanders als de Oostenrijkers worden verslagen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het is alweer even geleden, maar de Europese koorts bij FC Twente nadert bijna een kookpunt. Op dinsdagavond 6 augustus zal FC Twente de heenwedstrijd in Oostenrijk spelen tegen het Red Bull Salzburg van Pepijn Lijnders. Eén week later zal de terugwedstrijd volgen in de Grolsch Veste. Ondanks het feit dat er nog geen minuut gespeeld is zullen beide ploegen samen de koker in gaan voor de volgende ronde.

Wie zijn de mogelijke tegenstanders van FC Twente?

In het Zwitserse Nyon gaat FC Twente samen met Red Bull Salzburg de loting in. Aangezien de Tukkers in het League Path instromen zijn er slechts een aantal tegenstanders. Het grootste gedeelte van de clubs kan zich namelijk via het 'Champions Path' kwalificeren. Aangezien FC Twente vorig seizoen als derde eindigde behoort het niet tot de kampioenen en krijgt het dus een andere route. Mocht RB Leipzig verslagen worden heeft FC Twente ten minste directe kwalificatie te pakken en wacht de play-off van de Champions League. Verliest de ploeg van Joseph Oosting van de Oostenrijkers dan wacht een tweeluik in de Europa League play-off.

De mogelijke tegenstanders van Twente:

FC Dynamo Kyiv (Oekraïne) of Rangers FC (Schotland)
SK Slavia Praha (Tsjechië) of Royale Union Saint-Gilloise (België)