Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax voor de Conference League play-off

Welke tegenstanders kan Ajax loten in de Conference League play-off?
5 augustus om 10:10

Ajax zal naast de loting van de Europa League play-off ook in de koker zitten van de Conference League. Het resultaat tegen Panathinaikos zal bepalend zijn welke tegenstander de Amsterdammers loten. Wie zijn de mogelijke tegenstanders in de Conference League? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Er zal met veel spanning richting donderdag 8 augustus zijn in Amsterdam. Ajax zal het dan in de derde voorronde van de Europa League opnemen tegen Panathinaikos. Mochten de Amsterdammers winnen dan wacht de play-off ronde van de Europa League, maar bij verlies over twee wedstrijden krijgt Ajax nog een herkansing in de Conference League. 

Wie zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Conference League play-off

Mocht Ajax verliezen van de Grieken dan wacht de play-off ronde in de Conference League. De manschappen van Francesco Farioli zitten in de eerste groep van de loting binnen het 'Main Path'. In die ronde heeft Ajax een ongeplaatste status gekregen en dus wacht een op papier moeilijkere loting dan als de club geplaatst was geweest. De UEFA bepaald welke clubs geplaatst zijn op basis van de behaalde UEFA-coeffiëcienten over de afgelopen jaren. 

De mogelijke tegenstanders Ajax:

FC. Kopenhagen (Denenmarken) of FC Baník Ostrava (Tsjechië)
1. FC Heidenheim 1846 (Duitsland)
RC Lens (Frankrijk)
Omonoia FC (Cyprus) of Fehérvár FC (Hongarije)
Trabzonspor A.Ş (Turkije) of SK Rapid Wien (Oostenrijk)