'Oud-Ajacied wordt gestrikt voor nieuwe baan en tekent als Head of Coaching'

Fred Grim keert terug bij Ajax als Head of Coaching
5 augustus om 10:35
Laatste update: 5 augustus om 10:35

Fred Grim gaat terugkeren in Amsterdam bij Ajax. De oud-trainer van onder andere RKC, Willem ll en FC Emmen zal de nieuwe 'Head of Coacing' worden. Daarmee treedt hij toe tot de in drieeën geknipte rol als hoofd opleidingen.

'Ajax staat op het punt Fred Grim (58) vast te leggen als head of coaching', schrijft De Telegraaf over de transfer van de werkloze Grim. Sinds zijn vertrek bij FC Emmen begin april 2024 zit de oud-keeper zonder baan. In Drenthe vervulde Grim niet alleen de rol als trainer ook was hij de Technisch Directeur. Na 32 wedstrijden was het alweer gedaan met zijn dienstverband.

Marijn Beuker, de huidige directeur voetbalzaken, zal zich met een ander deel van de werkzaamheden van hoofd jeugdopleidingen gaan bezighouden. Volgens De Telegraaf maakte Beuker, die eerder al samenwerkte met Grim, zich hard voor zijn komst. Eerder werden John van 't Schip en Frank Rijkaard gepolst voor de rol, maar beide heren bedankte.

Ook Nordin Wooter keert terug in Amsterdam. 'De voormalig Ajax-speler en jeugdtrainer van de club wordt specialistentrainer bij de elftallen van Onder 15 tot en met Ajax 1. Daarmee komt hij in het team met Jan Wouters, John Bosman en Ronald de Boer dat individuele trainingen verzorgt voor de grootste talenten van de opleiding.'