Simons plakt er nog een jaar aan vast: RB Leipzig huurt hem opnieuw

Xavi Simons tekent opnieuw bij RB Leipzig
5 augustus om 11:05
Laatste update: 5 augustus om 11:05

Xavi Simons zal komend jaar ook actief zijn bij RB Leipzig. De Duitsers huren hem opnieuw van PSG en wederom is er geen optie tot koop in de huurovereenkomst toegevoegd. Daarmee troeft Leipzig onder andere Bayern München en Manchester United af.

Het is de tweede keer dat RB Leipzig Simons huurt van PSG. Afgelopen seizoen was de aanvaller ook al actief in Duitsland en toen kwam hij tot tien doelpunten en vijftien assists. Vanuit Duitsland en Engeland was er nog meer interesse van grote clubs, maar Man United en Bayern wilde Simons definitief overnemen van de Fransen. Het kwam niet tot een deal en dus besloot Simons terug te keren naar RB Leipzig.

Komend seizoen zal Simons nummer tien dragen bij RB Leipzig en hij zal spoedig op het trainingsveld verschijnen. Eerst moeten nog verschillende medische tests gedaan worden, maar dan ligt de weg voor hem open. In Parijs heeft hij nog een contract tot medio 2027 en dus neemt PSG een gok met Simons. Dit seizoen kwam hij niet in de plannen voor, maar misschien worden de kaarten volgend seizoen anders geschud. In Frankrijk speelde hij elf wedstrijden.

Het nieuws dat RB Leipzig de aanvaller weer onder contract krijgt is slecht nieuws voor PSV. In de nieuwe huurovereenkomst zit wederom geen optie tot koop en de Eindhovenaren konden deze zomer meeprofiteren van een transfer. Na het afscheid van Simons bij PSV bedongen zij een verkooppercentage bij een transfer in deze transferperiode. Dat gebeurd nu dus niet en dus grijpt PSV naast een mogelijke financiële impuls.