Mogelijk herhaling van Conference League-treffen voor Ajax in de Europa League

Dit is de tegenstander van Ajax bij bereiken van de Europa League play-off
5 augustus om 13:07
Laatste update: 5 augustus om 13:18

Mocht het Ajax lukken om de play-offs van de Europa League te bereiken ten koste van Panathinaikos, dan wacht het een treffen met Poolse of Noorse club. Jagiellonia Białystok of FK Bodø/Glimt wordt de tegenstander, zo heeft de loting uitgewezen.

Met deze loting heeft Ajax in ieder geval niet de op papier meest moeilijke tegenstander getroffen. Het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst dat afgelopen weekend nog met 0-5 in de Turkse Super Cup van Galatasaray won, behoorde ook tot de mogelijke opponenten. Het gaat nu Jagiellonia Bialystok of Bodø/Glimt worden, mocht Panathinaikos worden verslagen.

Wanneer Bodø/Glimt de tegenstander wordt, dan is dat een oude bekende voor Ajax. Afgelopen seizoen waren de Amsterdammers nog te sterk in de knock-out fase van de Conference League voor de Noren. Ook PSV speelde in het verleden tegen de Scandinaviërs. Ajax speelt in ieder geval eerst uit en dan thuis.

Ajax moet eerst nog met Panathinaikos af zien te rekenen. Het eerste duel staat donderdag op de planning. Om 20.00 uur wordt er dan aftgetrapt in Griekenland.