Dit kan de tegenstander van Ajax worden in de play-offs voor de Conference League

EL-uitschakeling geeft Ajax loodzware tegenstander in Conference League play-off

5 augustus om 14:17
Laatste update: 5 augustus om 14:26

Ajax wacht nog een treffen met Panathianaikos, maar mocht dat tweeluik negatief verlopen, worden de Conference League play-offs gespeeld. De Amsterdammers moeten daarin langs RC Lens om Europees voetbal te spelen, zo heeft de loting zojuist uitgewezen.

FC. Kopenhagen of FC Baník Ostrava, 1. FC Heidenheim, Lens, Omonoia FC of Fehérvár FC en Trabzonspor of SK Rapid Wien waren de mogelijke tegenstanders die Ajax kon treffen. Daar is met Lens één van de moeilijkste tegenstanders uit gekomen. De Fransen speelden afgelopen seizoen nog tegen PSV in de Champions League.

In alle opzichten kan Ajax dus beter maar van Panathinaikos winnen in de derde voorronde van de Europa League. Mocht dat lukken, dan gaan de Amsterdammers op bezoek in Polen of Noorwegen. Jagiellonia Bialystok of FK Bodø/Glimt wordt dan de tegenstander in de play-off om het op één na hoogste Europese toernooi te bereiken.

Bij Lens staat één Nederlander onder contract. Stijn Spierings keerde deze zomer terug van zijn verhuurperiode aan Toulouse.