Dit zijn de verwachtingen van FC Twente in de voorronde van de Champions League

Dit zijn de verwachtingen van FC Twente in de voorronde van de Champions League
5 augustus om 18:47

FC Twente staat aan de vooravond van een belangrijk duel tegen RB Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. Trainer Joseph Oosting en aanvoerder Ricky van Wolfswinkel blikken vol vertrouwen vooruit.

Oosting en Van Wolfswinkel over Salzburg - Twente

Na een voorbereiding van zeven weken is het seizoen voor FC Twente klaar om te beginnen. Oosting is tevreden over de voorbereiding, zo vertelt hij maandag op de persconferentie. "We hebben ons optimaal kunnen voorbereiden. We hebben kunnen doen wat we wilden doen: in de tactiek, het conditionele en het fysieke. We hebben hebben er alles aan gedaan om met de jongens die we hebben zo goed mogelijk voor de dag te komen."

Hij benadrukt het belang van de derde plaats van vorig seizoen. "We hebben enorm geknokt voor die plaats. We zijn er klaar voor en we moeten een grote wedstrijd kunnen spelen."

Oosting erkent de sterke positie van Salzburg in het Europese voetbal. "Het moge duidelijk zijn dat FC Red Bull Salzburg een gevestigde naam is in het voetbal. Dat zie je in de filosofie en ze hebben al jarenlang in de Champions League gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat wij er niet alles aan gaan doen om de volgende ronde te halen."

Wie is de nieuwe aanvoerder van FC Twente?

Van Wolfswinkel, die de aanvoerdersband overneemt na het vertrek van Robin Pröpper, benadrukt het plezier en de inzet binnen het team. "Wat je vanaf de laatste wedstrijden in de competitie proeft, is dat we plezier hebben in hetgeen we doen en dat we uitkijken naar een stapje hoger. We hebben er keihard voor gewerkt. Als je ziet waar FC Twente vandaan komt, hebben we iets moois neergezet." Hij ziet zijn rol als aanvoerder niet als vervanging van Pröpper. "Ik houd mijn eigen schoenen aan en doe mijn eigen ding."

RB Salzburg - FC Twente begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Red Bull Arena. Precies een week later staat de return op het programma. De winnaar van het tweeluik speelt in de play-offs tegen Dynamo Kiev of Rangers FC. De verliezer gaat sowieso de groepsfase van de Europa League in.