Zo kijk je naar de Community Shield tussen Manchester United en Manchester City

Zo kijk je naar de Community Shield tussen Manchester United en Manchester City

10 augustus om 14:20
Laatste update: 10 augustus om 14:20

Het Engelse voetbalseizoen begint met een knaller: de strijd om de Community Shield tussen Manchester United en Manchester City. Deze wedstrijd, die plaatsvindt in het iconische Wembley Stadium in Londen, belooft spektakel. City, onder leiding van Pep Guardiola, verdedigt hun titel als landskampioen. Aan de andere kant staat United met de Nederlandse manager Erik ten Hag, die vorig seizoen de FA Cup won en nu op zoek is naar zijn volgende prijs. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Community Shield kijken: Manchester United - Manchester City

Manchester City, bekend om hun dominante speelstijl, gaat dit seizoen wederom op jacht naar titels. Met Guardiola aan het roer zijn de verwachtingen hooggespannen.

Manchester United heeft zich versterkt met de Nederlandse spits Joshua Zirkzee, overgekomen van Bologna, en hoopt daarmee hun aanvalskracht te vergroten. Ten Hag heeft met zijn Nederlandse staf, waaronder Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar, een solide basis gelegd voor een succesvol seizoen. De wedstrijd om de Community Shield markeert traditioneel het begin van het seizoen en geeft beide teams de kans om een vroege trofee te winnen.

Wanneer wordt de strijd om de Community Shield gespeeld?

Manchester United - Manchester City begint zaterdag 10 augustus om 16.00 uur in het Wembley Stadium. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via Viaplay. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Arsenal won vorig seizoen de Community Shield, nu is het aan Manchester United of Manchester City