'Door dit probleem kan Ajax de komst van Wout Weghorst nog niet realiseren'

'Door dit probleem kan Ajax de komst van Wout Weghorst nog niet realiseren'

5 augustus om 21:05

Ajax heeft momenteel moeite om clubs te vinden die geïnteresseerd zijn in Chuba Akpom. Dit is een probleem voor de Amsterdamse club, aangezien Wout Weghorst pas kan worden aangetrokken als Akpom of Brian Brobbey vertrekt.

Mike Verweij stelt in de Kick-off podcast van De Telegraaf dat Akpom teleurstellend speelde in de wedstrijd tegen FK Vojvodina. "Akpom speelde in Servië wel mee, maar eigenlijk ook weer niet. Ajax speelde gewoon met tien man", aldus Verweij. De club wil daarom snel van de Engelse spits af. "Toen werd wel duidelijk dat Ajax daar heel snel vanaf wil en moet."

Verweij benadrukt dat de komst van Weghorst afhankelijk is van het vertrek van een van de huidige spitsen. "Als Brobbey of Akpom niet vertrekt, wordt de komst van Weghorst gewoon erg moeilijk. Daarom zal Akpom echt weg moeten. Om de weg vrij te maken voor Weghorst", zegt Verweij.

Het probleem is echter dat er weinig belangstelling is voor Akpom. "Het loopt nog niet storm aan belangstelling, dus Weghorst zit nog altijd in de wachtkamer", vertelt Verweij. Daardoor blijft de transfer van Weghorst voorlopig uit.

Verweij ziet een mogelijke oplossing in het gebruik van zowel Brobbey als Weghorst in de selectie. "Ze zullen allebei niet de makkelijkste zijn, maar wellicht is er ook wel een systeem te bedenken waarin ze samen kunnen spelen", zegt hij. Het zou Ajax de flexibiliteit geven om Brobbey soms rust te gunnen. "Ik snap wel dat je als verdediger van Groningen of NAC niet heel blij wordt als je tegen Brobbey en Weghorst speelt", concludeert Verweij.