Ricky van Wolfswinkel (35) is de nieuwe aanvoerder van FC Twente

Leegte van vertrokken Pröpper opgevuld: dit is de nieuwe aanvoerder van FC Twente

6 augustus om 06:50
Laatste update: 6 augustus om 06:50

Joseph Oosting heeft een nieuwe aanvoerder bij FC Twente benoemd. De oefenmeester kiest ervoor om Ricky van Wolfswinkel de band te laten dragen tegen Red Bull Salzburg.

Door het vertrek van Robin Pröpper naar Rangers FC stond er een vacature open voor de rol van aanvoerder. Daar is al een nieuwe gegadigde voor gevonden, want de 35-jarige Van Wolfswinkel heeft zich aangediend. Dat had de spits allesbehalve verwacht. 

"Nee, deze zomer zeker niet. Niemand had verwacht dat Robin zou vertrekken. Dat is op het laatste moment gebeurd, daar hou je geen rekening mee. Met zo’n idee ga je de voorbereiding niet in", aldus Van Wolfswinkel in gesprek met ESPN. Hij ging op de persconferentie ook al even in op hoe hij zijn nieuwe rol voor zich ziet. De aanvaller staat er niet alleen voor.

"Ik hou gewoon mijn eigen schoenen aan. Er is geen takenpakket dat ergens op een bureau is achter gelaten en dat ik nu over moet nemen. En er zijn meer spelers die deze rol oppakken in het team. Denk aan doelman Lars Unnerstall en Michal Sadílek. We hebben het altijd samen gedaan", klinkt het.

Dat Van Wolfswinkel de nieuwe aanvoerder is, lijkt te betekenen dat Sam Lammers op de bank moet plaatsnemen. De nieuwste aanwinst van de Tukkers moet nu Van Wolfswinkel nog even voor zich laten, net als waar Myron Boadu afgelopen seizoen tegenaan liep.