Xavi Simons heeft uitgelegd waarom hij nog een jaar voor Leipzig wil spelen

Simons legt uit waarom hij nog een jaar extra jaar bij RB Leipzig aan de slag gaat

6 augustus om 11:40
Laatste update: 6 augustus om 11:40

Xavi Simons heeft voor het eerst inhoudelijk gereageerd op de bewogen transferperiode. De aanvallende middenvelder gaat voor het tweede seizoen op rij aan de slag bij RB Leipzig, de club die volgens hem perfect voor is om zich verder te ontwikkelen.

Na maanden speculatie over de toekomst van Simons trok Leipzig aan het langste eind. Die Roten Bullen huren de Oranje-international nog een extra jaar van Paris Saint-Germain en troeven daarmee onder andere Bayern München en enkele Premier League-clubs af.

"Het zijn een paar hele spannende weken voor mij geweest. Ik ben heel blij om hier weer te zijn. En ook dankbaar voor het vertrouwen dat de club mij heeft gegeven", begint Simons, geciteerd door de clubkanalen van Leipzig. De aanvallende middenvelder geeft de Duitse burger moed voor een succesvol seizoen. "Ik ben gewoon een winnaar. Ik hou van winnen. En ik wil altijd winnen. Nu gaat dit verder met Leipzig."

Op zaterdag 10 augustus speelt Leipzig nog een oefenwedstrijd, waarin Simons vermoedelijk in actie kan komen. Dat doen zij uitgerekend tegen PSG, de werkgever van de verhuurde Nederlander.