'Ajax akkoord met speler en club, maar moet geduld hebben voor ervaren verdediger'

'Ajax akkoord met speler en club, maar moet geduld hebben voor ervaren verdediger'

6 augustus om 19:15
Laatste update: 6 augustus om 19:15

Ajax heeft een akkoord bereikt met Juventus over de komst van Daniele Rugani, maar de deal hangt af van het vertrek van Jakov Medic of Josip Sutalo, weet Voetbal International te melden. Trainer Francesco Farioli wil de ervaren Italiaan snel toevoegen aan zijn selectie.

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Juventus over de komst van Daniele Rugani. De dertigjarige verdediger staat open voor een verhuur aan Ajax. Echter, de club handelt pas zodra Jakov Medic of Josip Sutalo vertrekt. Trainer Francesco Farioli wil Rugani snel inlijven om structuur en leiderschap te brengen in de jonge defensie van Ajax. Ajax zoekt naar ervaren spelers met spelintelligentie en leiderschapskwaliteiten en is daarbij uitgekomen bij Rugani.

Voetbal International meldt dat Ajax Medic of Sutalo moet verkopen voordat Rugani gehaald kan worden. Eerder schreven zij dat Ajax Sutalo wilde laten gaan, maar de Kroaat zelf had geen vertrekplannen. Er is concrete interesse voor Sutalo van vijf clubs, maar dat nieuws dateert van twee weken geleden. Over een mogelijke transfer van Medic is nog niets bekend.

Rugani maakte in 2015 de overstap van Empoli naar Juventus. Hij heeft sindsdien 148 wedstrijden voor Juventus gespeeld, waarin hij elf keer scoorde en één assist gaf. Rugani werd regelmatig verhuurd aan andere clubs, maar heeft ook meerdere seizoenen in het eerste team van Juventus gespeeld.