'Ajax-aanvaller richting de uitgang: Engelse interesse en geweigerd MLS-bod'

'Ajax-aanvaller richting de uitgang in Amsterdam: meerdere clubs tonen interesse'
7 augustus om 12:15
Laatste update: 7 augustus om 12:24

Steven Bergwijn kan Ajax deze zomer gaan verlaten. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano op X. De aanvaller staat er bij verschillende clubs goed op en kan op veel belangstelling rekenen. Onder andere Leicester City is nadrukkelijk geïnteresseerd in de Oranje-international.

Leicester City heeft bij Ajax geïnformeerd naar Steven Bergwijn. De Engelse club wil van de Amsterdammers de vraagprijs voor Bergwijn weten. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano woensdag. "Bergwijn kan Ajax in de laatste weken van de transferperiode alsnog verlaten. Meerdere clubs tonen interesse, Leicester City heeft de afgelopen dagen contact gezocht om te informeren naar de voorwaarden van de deal", schrijft Romano op X

Ook De Telegraaf maakt melding van de belangstelling van Leicester City in Bergwijn. De Engelse club heeft volgens de krant ongeveer twintig miljoen euro over voor de aanvaller en zien hem als prioriteit nummer één voor versterking van de aanval. Ajax verlangt op dit moment echter meer voor de speler. Leicester zal zich snel in Amsterdam gaan melden, maar zal afhaken als de Amsterdammers te hoog in de boom gaan zitten. 

Bergwijn had volgens De Telegraaf ook een optie om zal carrière in Amerika te vervolgen. Ajax zou een bod van Atlanta United dat kon oplopen tot vijftien miljoen euro hebben geweigerd. De aanvaller kon in de MLS een van de grootverdieners worden. Ajax staat door het hoge salaris en de waarde van Bergwijn open voor transfer van de aanvaller.

Bergwijn tekende in de zomer van 2022 voor de club uit Amsterdam. Met zijn prijskaartje van meer dan dertig miljoen euro werd de aanvaller de duurste inkomende transfer ooit in de Eredivisie. Na een goede beginfase in Amsterdam werden de prestaties van Bergwijn steeds minder.