'Leipzig heeft niet alleen Bakayoko op het oog: ook Ajax-flop in beeld'

'Leipzig heeft niet alleen Bakayoko op het oog: ook Ajax-flop in beeld'
7 augustus om 10:30
Laatste update: 7 augustus om 10:30

Johan Bakayoko is volgens het Duitse Sky Sport niet de enige buitenspeler die op de radar staat van RB Leipzig. De Duitse club is op zoek naar een vervanger van Dani Olmo en heeft daarvoor drie opties op het oog.

RB Leipzig is op zoek naar een vervanger voor Dani Olmo, die naar verwachting binnenkort naar FC Barcelona vertrekt. Johan Bakayoko van PSV en oud-Ajacied Francisco Conceição worden door de Duitse tak van Sky Sport genoemd als mogelijke kandidaten, maar de Duitse club lijkt eerst te kijken naar een goedkoper alternatief.

Sky-verslaggever Florian Plettenberg meldt op X dat Rayan Cherki van Olympique Lyon in beeld is bij Leipzig. "Cherki is een van de topkandidaten. Er is nog geen mondeling akkoord tussen Leipzig en Cherki, maar de onderhandelingen vinden plaats", aldus Plettenberg. Lyon vraagt op dit moment vijftien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen voor Cherki. Dit bedrag ligt lager dan wat PSV en Porto waarschijnlijk verlangen voor Bakayoko en Conceição.

Francisco Conceição, die 28 wedstrijden voor Ajax speelde, kon in Amsterdam geen potten breken en werd verkocht aan Porto. Bakayoko, die openstaat voor een vertrek bij PSV, beschouwt Leipzig als een serieuze optie. Mocht de transfer doorgaan, wordt Bakayoko teamgenoot van Xavi Simons, die opnieuw voor een jaar wordt gehuurd van Paris Saint-Germain.