'Vitesse heeft eerste zomeraanwinst binnen en haalt oude bekende terug'

'Vitesse heeft eerste zomeraanwinst binnen en haalt oude bekende terug'
7 augustus om 11:45

Vitesse gaat zich waarschijnlijk versterken met Alexander Büttner, zo meldt Omroep Gelderland. De linksachter speelde tussen 2008 en 2012 al voor de club uit Arnhem en lijkt dus terug te keren op het oude nest. 

Büttner wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste zomerversterking van Vitesse. De 35-jarige linksback komt over van provinciegenoot en aartsrivaal De Graafschap. Büttner, geboren in Doetinchem, speelde de afgelopen twee seizoenen bij De Graafschap en heeft eerder bij onder andere Manchester United, Dinamo Moskou, Anderlecht en RKC Waalwijk gespeeld.

Hoofdscout Theo Janssen van Vitesse houdt de kaarten nog tegen de borst. "Ik ga niks bevestigen noch ontkennen," zei Janssen tegen Omroep Gelderland. Toch lijkt een deal in de maak, vooral omdat Vitesse-trainer John van den Brom zich sterk heeft gemaakt voor Büttners komst. De twee werkten eerder samen in het seizoen 2011/2012 bij Vitesse, wat Büttner een transfer naar Manchester United opleverde.

Vitesse kreeg vorige week groen licht om het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te beginnen. Dit leidde tot een stroom aan aanbiedingen van zaakwaarnemers, aldus Van den Brom. "Zoveel spelers worden er aangeboden."

De overstap van Büttner is extra beladen gezien de rivaliteit tussen De Graafschap en Vitesse. Büttner speelde van 2008 tot 2012 al voor Vitesse en maakte zijn debuut in een uitwedstrijd tegen FC Twente onder trainer Aad de Mos. Hij groeide uit tot een vaste waarde en was onomstreden onder Van den Brom. Na periodes bij Manchester United en diverse andere clubs keerde Büttner in 2017 terug naar Vitesse. Na een moeizame start werd hij weer basisspeler, maar vertrok na problemen met technisch directeur Mo Allach.

Nu maakt Büttner dus opnieuw de overstap naar Vitesse, waar hij weer gaat samenwerken met Van den Brom. De komst van Büttner lijkt een eerste stap in de versterking van de Arnhemse club voor het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.