'Ajax strijdt met drie andere clubs voor handtekening talentvolle Marokkaan'

Ajax wil zich versterken met Amir Richardson
7 augustus om 15:10
Laatste update: 7 augustus om 15:10

Ajax strijd met drie andere clubs om de handtekening van Amir Richardson. De middenvelder staat ook in de belangstelling van Everton, AS Roma en AC Fiorentina. Momenteel is Richardson nog actief met Marokko op de Olympische Spelen.

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe zou Richardson op de radar van de Amsterdammers zijn verschenen. De 22-jarige middenvelder staat onder contract bij Stade de Reims in Ligue 1, maar presteert zeer goed op de Olympische Spelen in Parijs. Met Marokko verloor hij nipt van Spanje in de halve finale en dus wacht nog een treffen met Egypte om de bronzen medaille.

Ajax zou nog geen bod hebben uitgebracht op Richardson, maar sommige van de concurende clubs wel. Wie van Everton, Fiorentina en AS Roma zich al in Frankrijk hebben gemeld is nog onbekend, wel is duidelijk dat Stade de Reims rond de twaalf miljoen euro wil ontvangen. Momenteel liggen de biedingen rond de negen miljoen euro en dus wijst de Franse club deze af.

Richardson is geboren in Frankrijk, maar speelt zijn interlands voor Marokko. Op de Olympische Spelen scoorde hij eenmaal tegen Irak. Afgelopen seizoen kwam hij in Ligue 1 28 keer in actie en veertien van die wedstrijden stond hij in de basis. Hij scoorde driemaal en leverde één assist af. Het contract van de 22-jarige loopt in Frankrijk tot medio 2027.