Farioli legt uit: hierom doen Bergwijn en Rasmussen niet mee tegen Panathinaikos

Farioli legt uit: hierom doen Bergwijn en Rasmussen niet mee tegen Panathinaikos

7 augustus om 19:17

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft uitleg gegeven over de afwezigheid van Christian Rasmussen en Steven Bergwijn voor de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos. Beide spelers zijn niet fit genoeg om donderdag deel te nemen, en Farioli wil geen onnodige risico's nemen.

Waarom doet Christian Rasmussen niet mee tegen Panathinaikos?

Bij de bekendmaking van de selectie viel op dat Rasmussen ontbrak. De Deense aanvaller, die de laatste twee wedstrijden tegen FK Vojvodina in de basis stond, heeft een lichte hamstringblessure. "Hij kreeg aan het begin van de week een probleem in de vorm van pijn aan zijn hamstring", legt Farioli uit. "Ik wil geen risico nemen. Ik wil de speler in zijn beste conditie. Als iemand niet honderd procent fit is, kies ik voor een ander. Maar we doen alles om hem voor zondag (thuis tegen Heerenveen, red.) beschikbaar te hebben."

Waarom doet Steven Bergwijn niet mee bij Ajax?

Bergwijn is ook niet van de partij in Griekenland. Hij kampt nog steeds met een blessure die hij tijdens het EK opliep. "Hij volgt een individueel programma en heeft pas één sessie meegedaan met het team. Het was voor hem nodig om een stapje terug te zetten", aldus Farioli.

Ajax treedt donderdagavond om 20.00 uur aan tegen Panathinaikos, in de derde voorronde van de Europa League. De Amsterdammers hopen zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Amsterdam. Die vindt precies een week later plaats. Wanneer Ajax het tweeluik wint, plaatst het zich voor de play-offs. Daarin wacht dan Jagiellonia Bialystok uit Polen of Bodø/Glimt uit Noorwegen.