Romano: Geertruida verschijnt op shortlist van Engelse grootmacht

Romano: Geertruida verschijnt op shortlist van Engelse grootmacht

8 augustus om 10:42
Laatste update: 8 augustus om 11:05

Lutsharel Geertruida is op de radar van Aston Villa verschenen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zojuist. De verdediger van Feyenoord wordt door de Premier League-club beschouwd als een 'potentiële nieuwe optie'.

Romano vermeldt tevens dat RB Leipzig Geertruida nog altijd in de gaten houdt. De Duitsers waren tijdens de voorbije transferperiode al concreet voor hem. Over verdere details wordt echter niet gesproken. Voetbal International voegde er later aan toe dat Feyenoord nog geen enkel concreet bod heeft ontvangen.

Geertruida geldt als één van de voornaamste sterkhouders van het huidige Feyenoord. De in Rotterdam-Zuid geboren verdediger speelt zijn gehele profcarrière al voor de club. Hij heeft er echter een aflopend contract, waardoor algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese weet dat er zaken moeten worden gedaan. Onlangs werd Geertruida al een verbeterd contract aangeboden. Wanneer hij daar niet zijn handtekening onder zet, is het voor Feyenoord aannemelijk om hem deze zomer van de hand te doen en een flink aantal miljoenen te verdienen.

Geertruida was op het afgelopen EK actief met Oranje en speelde inmiddels elf A-interlands. Afgelopen zondag won hij als gelegenheidsaanvoerder de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord. Zijn persoonlijke prijzenkast is sowieso aardig gevuld. Met De Stadionclub won de multifunctionele mandekker bovendien de landstitel in 2023 en twee KNVB Bekers.