Opstelling Ajax bekend: Berghuis keert terug in de basis tegen Panathinaikos

Opstelling Ajax bekend: Berghuis keert terug in de basis tegen Panathinaikos
8 augustus om 18:49
Laatste update: 8 augustus om 18:52

Ajax-trainer Francesco Farioli houdt tegen Panathinaikos grotendeels vast aan dezelfde elf spelers die FK Vojvodina wisten uit te schakelen. Steven Berghuis keert wel terug in de basis bij de Amsterdammers. VoetbalNieuws.nl geeft je de opstelling van Ajax.

De opstelling van Ajax verschilt op één positie ten opzichte van de laatste wedstrijd van de Amsterdammers. Dat heeft te maken met het ontbreken van Christian Rasmussen. De Deen speelde in het tweeluik tegen FK Vojvodina als rechtsbuiten, maar is er in Griekenland door een blessure niet bij. Steven Berghuis is fit genoeg om aan de aftrap te staan en zal de Deen vervangen. De 32-jarige linkspoot zal samen met Chuba Akpom en Carlos Forbs de voorhoede gaan vormen. Brian Brobbey keert voor het eerst dit seizoen terug in de wedstrijdselectie, maar zal niet vanaf het begin starten.

Onder de lat behoudt Remko Pasveer het vertrouwen van Farioli. Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato zijn dezelfde vier verdedigers als tegen Vojvodina en behouden hun plek in de basisopstelling. Op het middenveld ziet Farioli ook geen reden om wijzigingen door te voeren. Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim maken opnieuw hun opwachting.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs