Wie is de topscorer van de UEFA Women's Champions League?

Nederlandse vrouw in de top: dit zijn de topscorers in de Women's Champions League

Vandaag om 14:55
Laatste update: om 14:55

De Women's Champions League is in volle gang en de strijd om de topscorerstitel is in volle vaart. Welke speelsters hebben tot nu toe het vaakst het net gevonden? VoetbalNieuws.nl zet de huidige topscorers op een rijtje.

Pernille Harder heeft de koppositie overgenomen als topscorer van de Women's Champions League. De Deense was wederom trefzeker in de tweede speelronde tegen Juventus en daarmee kwam hij totaal op vier. In de topper tegen Arsenal scoorde de middenvelder namelijk een hattrick. Als Nederlandse is Kayleigh van Dooren vertegenwoordigd. Zij scoorde het enige doelpunt van FC Twente tegen Celtic.

Historisch gezien voert Ada Hegerberg van Olympique Lyon de all-time topscorerslijst aan met maar liefst 64 doelpunten. Zij wordt gevolgd door Anja Mittag uit Duitsland met 51 goals. Vivianne Miedema is de enige Nederlandse in de geschiedenis die de topscorerstitel in één seizoen wist te pakken, in 2019 en 2017.

Huidige topscorers Women's Champions League 2023/2024

1. Pernille Harder (Bayern München) – vier doelpunten
2. Kadidiatou Diani (Olympique Lyon), Caroline Graham Hansen (FC Barcelona), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Mariona Caldentey (Arsenal), Clàudia Pina (FC Barcelona) – allen twee doelpunten