Ajax doet goede zaken en wint nipt van Panathinaikos door treffer van Berghuis

8 augustus om 21:58

Ajax heeft een benauwde overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos. In het Olympisch Stadion van Athene eindigde het duel in een 0-1 overwinning voor de Amsterdammers.

Na een aanvallende start van Ajax was de eerste kans voor Chuba Akpom. Na een sterke openingsfase van Ajax kwam Panathinaikos beter in de wedstrijd. Toch was het na 28 minuten Steven Berghuis die de score opende. De Ajacied, die voor het eerst sinds lange tijd in de basis startte, scoorde met een prachtig schot in de rechterhoek. Het doelpunt kwam tot stand na een goed uitgespeelde aanval in samenwerking met Devyne Rensch en Kian Fitz-Jim.

Panathinaikos probeerde voor rust nog terug te komen, maar een hard schot van de Griekse ploeg belandde op de lat. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Ze kwamen dichtbij met een afgekeurd doelpunt van Mancini en een schot van Jeremejeff dat net naast ging. Ajax hield echter stand. Doelman Remko Pasveer moest meerdere keren in actie komen, waaronder een prachtige redding op een schot van Djuricić in de 78e minuut. Pasveer hield zijn ploeg meerdere malen op de been, waaronder een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel.

In de 82e minuut maakte Brian Brobbey zijn rentree, wat zijn eerste minuten sinds het EK betekende. Hij kon echter weinig invloed uitoefenen op het spel. Ajax-trainer Francesco Farioli zag zijn ploeg de overwinning over de streep trekken, ondanks de druk van Panathinaikos. De overwinning betekent een belangrijke stap richting de groepsfase van de Europa League. De return in Amsterdam zal beslissend zijn voor de definitieve kwalificatie. Panathinaikos zal daarin flink aan de bak moeten om de achterstand goed te maken.