Dit was de laatste keer dat twee promovendi de openingsdag in de Eredivisie aftrapten

De laatste keer dat twee promovendi de openingsdag in de Eredivisie aftrapten
9 augustus om 07:55

FC Groningen en NAC Breda mogen vrijdag onderling bepalen welke promovendus de beste start maakt in de Eredivisie en dat komt niet vaak voor. Wanneer verzorgden twee promovendi voor het laatst de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Eredivisie? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit was de laatste keer dat twee promovendi de openingsdag in de Eredivisie aftrapten

FC Groningen promoveerde direct vanaf plek twee en NAC Breda wist op knappe wijze middels de play-offs weer het hoogste niveau te bereiken. De twee ploegen staan vrijdagavond om 20.00 uur tegenover elkaar en het gebeurt niet vaak dat twee promovendi elkaar op speeldag 1 treffen.

De laatste keer dat dit gebeurde, was namelijk in 2002. Op 16 augustus van dat jaar waren het RBC Roosendaal en FC Zwolle (destijds de naam van PEC) tegenover elkaar. Uiteindelijk bleef de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel steken. RBC eindigde dat seizoen op een knappe dertiende plek, terwijl Zwolle zich via play-offs om lijfsbehoud moest veiligstellen en dat uiteindelijk ook deed. PSV werd landskampioen met één punt voorsprong op Ajax.