'Bayern haalt deadline niet voor De Ligt-vervanger, United-overstap in gevaar'

'Bayern haalt deadline niet voor De Ligt-vervanger, United-overstap in gevaar'
9 augustus om 09:50
Laatste update: 9 augustus om 09:50

Bayern München is er vooralnsog niet in geslaagd om een akkoord te bereiken met Bayer Leverkusen over Jonathan Tah. De verdediger moet Matthijs de Ligt opvolgen wanneer de Nederlander naar Manchester United vertrekt, maar door het mislopen van de deal loopt die overstap gevaar. 

Bayern had tot donderdagavond 23.59 uur om te reageren op het voorstel van Bayer Leverkusen, maar de twee clubs zijn er niet op tijd uitgekomen. Leverkusen verlangt 30 miljoen euro voor de verdediger en stelde vervolgens een deadline die Bayern niet heeft gehaald. De Ligt staat samen met Noussair Mazraoui op de verlanglijst van United, maar de centrale verdediger kan alleen vertrekken wanneer Tah de overstap maakt.

Een mogelijke transfer van De Ligt naar United is echter nog altijd mogelijk. Volgens BILD gaat het 'Tah-poker' de komende weken verder en is Bayern-trainer Vincent Kompany nog altijd van plan de verdediger in te lijven. Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Tah, wil de deal rondmaken zodra De Ligt naar United verkast.