Vermoedelijke opstelling PSV: Teze speelt toch wel en helpt Bosz uit de brand

Vermoedelijke opstelling PSV: Teze speelt toch wel en helpt Bosz uit de brand

10 augustus om 12:10
Laatste update: 10 augustus om 12:10

PSV begint zaterdagavond aan het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen RKC Waalwijk en zal dat doen met Jordan Teze. De rechtsback weigerde in eerste instantie te spelen om een transfer naar AS Monaco te forceren, maar de back is teruggekomen op zijn besluit. Naast de soap rondom Teze zijn ook meerdere andere verdedigers geblesseerd, wat Peter Bosz dwingt tot creatieve oplossingen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van PSV met je door!

Vermoedelijke opstelling PSV

Fitheid Boscagli bepalend voor defensie PSV
Een belangrijke factor in de defensie is de fitheid van Olivier Boscagli. De Franse verdediger, die herstellende is van een blessure, heeft al meegetraind, maar het is nog onzeker of hij volledig fit zal zijn voor de wedstrijd tegen RKC. Als Boscagli niet kan spelen, schuift Jerdy Schouten waarschijnlijk door naar het centrum van de verdediging, waar hij naast Ryan Flamingo komt te staan. Fredrik Oppegard zou dan op linksback starten. Ondanks de soap rondom Teze kan Bosz het zich eigenlijk niet veroorloven om Teze op de bank te zetten. 

Ook Saibari afwezig
In de aanval zijn geen verrassingen te verwachten: Noa Lang, Luuk de Jong en Johan Bakayoko vormen het voorhoede trio. Joey Veerman, Guus Til en Malik Tillman zullen waarschijnlijk het middenveld bemannen. Bosz vertelde namelijk dat Ismael Saibari een blessure heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen Feyenoord en daarom niet zal gaan spelen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Oppegard, Schouten, Flamingo, Teze; Veerman, Til, Tillman; Lang, De Jong, Bakayoko.

PSV - RKC Waalwijk begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.