Deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij op te pikken

Deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij op te pikken

4 september om 08:40
Laatste update: 4 september om 08:40

Nu de transferperiodes ook in andere landen langzaam ten einde komen, blijft een opmerkelijk aantal Nederlandse voetballers zonder club. Onder hen bevinden zich prominente namen zoals Memphis Depay en Patrick van Aanholt, die ondanks hun ervaring en talent nog geen nieuwe werkgever hebben gevonden. VoetbalNieuws zet ze op een rij. 

Memphis Depay

Depay zit momenteel zonder contract en herstelt van een spierblessure die hij opliep tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland. De 30-jarige aanvaller, met een indrukwekkend verleden bij clubs als PSV en Barcelona, heeft door zijn blessuregevoeligheid aan populariteit verloren op de transfermarkt. Voorlopig lijkt er geen nieuwe club in zicht voor Depay, en een terugkeer naar de Eredivisie sluit hij uit.

Davy Klaassen

Klaassen verraste vorige zomer vriend en vijand door een transfer te maken naar Internazionale. Met de club uit de modestad werd de middenvelder kampioen, maar zijn inbreng bleef beperkt tot achttien wedstrijden. Door de beperkte inbreng besloot de Italiaanse topclub het contract van de oud-Ajax middenvelder niet te verlengen. Ondanks verschillende geruchten heeft Klaassen nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. 

Patrick van Aanholt

Van Aanholt speelde sinds januari 2023 op huurbasis voor PSV. De linksachter liep deze zomer uit zijn contract bij Galatasaray en is er nog niet in geslaagd een nieuwe club te vinden. PSV kent de nodige problemen achterin en wordt veelvuldig in verband gebracht met een nieuwe samenwerking met Van Aanholt. De speler zelf ziet heil in een hereniging met de club uit Eindhoven. Voor PSV is Van Aanholt echter niet de eerste keuze. 

Kevin Strootman

Strootman is één van de spelers die veelvuldig in verband wordt gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie. De ervaren middenvelder speelde afgelopen twee seizoenen voor Genoa. Ondanks zijn basisplek afgelopen seizoen in de Serie A werd het contract van Strootman niet verlengd. Onder andere Sparta wordt veelvuldig in verband gebracht met een hereniging. 

Marco van Ginkel

Van Ginkel kende afgelopen seizoen een rampseizoen met Vitesse. Zowel sportief als bestuurlijk kende de club uit Arnhem een rampjaar, waarna het degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Al snel kwam Van Ginkel tot de conclusie dat hij niet meeging naar het tweede niveau, onder andere door het vele kunstgras zag de middenvelder een avontuur in de KKD niet zitten. Ondanks de vroege bekendmaking is de 31-jarige Van Ginkel er nog niet in geslaagd een nieuwe club te vinden.