Matthijs de Ligt tekent bij Manchester United

Ten Hag heeft nieuwe centrale verdediger binnen en kiest voor hereniging

13 augustus om 21:19
Laatste update: 13 augustus om 21:21

Matthijs de Ligt heeft zijn transfer te pakken. De centrale verdediger tekent bij Manchester United een meerjarig contract. The Red Devils betalen rond de vijftig miljoen euro aan Bayern München.

Na lange transferonderhandelingen heeft De Ligt dan eindelijk zijn hereniging met Erik ten Hag te pakken. De Nederlandse centrale verdediger moest vertrekken van Bayern München en trekt dus richting de Premier League. Hij tekent een meerjarig contract tot medio 2029 met een optie van nog één jaar. In totaal maakt United 45 miljoen euro over en vijf miljoen euro in mogelijke bonussen.

Onder Ten Hag beleefde De Ligt zijn grootste successen. Tijdens het seizoen 2018/2019 reikte hij als aanvoerder van Ajax tot de halve finale van de Champions League. Daar werd echter verloren van Tottenham Hotspur. In hetzelfde jaar wonnen de Amsterdammers wel de titel, waarna hij richting Juventus trok. De Italiaanse grootmacht betaalde in totaal 85 miljoen euro.

Na drie seizoenen werd De Ligt aan Bayern München verkocht. Die Rekordmeister betaalde in totaal 67 miljoen euro, maar een groot succes werd het avontuur van de verdediger in Duitsland niet. Hij speelde in totaal 73 wedstrijden voor Bayern en kwam vijf keer tot scoren. Ook leverde De Ligt twee assists af. 

De Ligt kijkt ernaar uit om opnieuw onder Ten Hag te spelen. "Erik ten Hag vormde de eerste fase van mijn carrière, dus hij weet hoe hij het beste in mij naar boven kan brengen en ik kan niet wachten om weer met hem te werken", aldus de Nederlandse verdediger. Bij Manchester United zal hij niet alleen herenigd worden met Ten Hag, ook speelde De Ligt eerder met Lisandro Martinez.