Dit bedrag ontvangt Ajax bij een transfer van De Ligt en Mazraoui naar United

Dit bedrag ontvangt Ajax bij een transfer van De Ligt en Mazraoui naar United
13 augustus om 21:25
Laatste update: 13 augustus om 22:20

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zijn gepresenteerd als nieuwe aanwinsten van Manchester United. De transfer van beide oud-Ajacieden zal ook in Amsterdam met gejuich worden ontvangen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk bedrag Ajax mag bijschrijven door de transfers.

Dat De Ligt en Mazraoui naar Manchester verhuizen stond al weken als een paal boven water te staan. Volgens verschillende media was het tweetal dinsdagochtend al medisch gekeurd en verschenen zij op het trainingsveld van de Red Devils. In de avond kwam er eindelijk de langverwachte witte rook uit Manchester.

Voor De Ligt betaalt United ongeveer 45 miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen vijf miljoen euro hoger uitvallen. Door een solidariteitsvergoeding profiteert ook Ajax nog mee van de transfer van de verdediger. De Amsterdammers mogen door de transfer van De Ligt anderhalf miljoen euro bijschrijven.

Mazraoui maakt net als De Ligt de overstap van Bayern München naar Manchester United. Voor de international van Marokko hoefde Erik ten Hag minder diep in de buidel te tasten. Bayern is met United akkoord over de transfersom van vijftien miljoen. Ook deze kan vijf miljoen euro hoger uitvallen door verschillende bonussen. Ajax ontvangt door de solidariteitsvergoeding voor Mazraoui één miljoen euro. 

De transfer van de twee spelers is dus goed nieuws voor Ajax. De ploeg heeft het financieel lastig en moet eerst spelers verkopen voordat zij spelers kunnen kopen. In totaal kunnen de Amsterdammers 2,5 miljoen bijschrijven na de transfer van de twee verdedigers.