'Ten Hag nog niet uitgewinkeld: United richt zich op Premier League-spits'

'Ten Hag nog niet uitgewinkeld: United richt zich op Premier League-spits'
11 augustus om 09:00

Manchester United blijft maar actief op de transfermarkt. Naar alle verschijnlijkheid worden aanstaande maandag Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui gepresenteerd, maar daar stopt het niet voor United. Volgens de Daily Star richt United zijn pijlen nu op Evan Ferguson. 

Manchester United heeft volgens The Daily Star serieuze interesse in Brighton & Hove Albion-spits Ferguson. De negentienjarige Ierse international staat al langer op de radar van United, en met de dreiging van concurrentie van Chelsea wordt er overwogen om een bod van 58 miljoen euro uit te brengen voordat de transferdeadline aan het einde van de maand sluit.

Dan Ashworth, de huidige technisch directeur van United, was eerder werkzaam bij Brighton en haalde Ferguson drie jaar geleden van Bohemians naar de Premier League. Ferguson heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de meest gewilde jonge spelers in de competitie. Ondanks een blessure die zijn opmars afgelopen seizoen kortstondig onderbrak, blijft United vastberaden om hun aanvalslinie te versterken voor het nieuwe seizoen. Joshua Zirkzee werd eerder deze zomer al door de Red Devils ingelijfd. Volgens Ten Hag heeft de Nederlander tijd nodig om zich aan te passen aan de Premier League

Chelsea zou ook geïnteresseerd zijn in de spits, wat de urgentie voor United vergroot. Ferguson's potentieel en ervaring op het hoogste niveau maken hem een aantrekkelijke optie voor beide clubs. United is echter vastbesloten om Chelsea voor te blijven en wil Ferguson deze zomer nog vastleggen, aldus het medium.