Kranten zien dubbel gezicht bij PSV: aanval schittert, defensie blijft kwetsbaar

Kranten zien dubbel gezicht bij PSV: aanval schittert, defensie blijft kwetsbaar
11 augustus om 11:45

In hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen heeft PSV direct laten zien dat ze klaar zijn om de titelstrijd met volle kracht aan te gaan. Met een overtuigende 5-1 zege op RKC Waalwijk zette de ploeg van Peter Bosz meteen de toon, al bleven er vraagtekens hangen rondom de defensie.

Eindhovens Dagblad: 'Juweel van een doelpunt'

Het Eindhovens Dagblad was vol lof over de prestaties van Malik Tillman, die niet alleen een prachtige goal maakte maar ook Luuk de Jong knap in stelling bracht. Het dagblad schreef: 'De mooiste goal van de avond kwam sowieso op naam van Malik Tillman, die de derde treffer voor PSV aantekende. Een juweel van een doelpunt, dat in 2025 zeker in de seizoensoverzichten terug te zien zal zijn.' Tillman werd geroemd om zijn bijdrage, waarmee hij duidelijk zijn stempel drukte op de wedstrijd.

Richard Ledezma, die door het defensieve personeelstekort als rechtsback moest spelen, kreeg gemengde reacties. Het Eindhovens Dagblad merkte op: 'Ledezma speelde sober en foutloos, waarmee hij zich kandidaat heeft gesteld voor een rol als back-up.'

Volkskrant: 'Defensieve stabiliteit ontbreekt'

De defensie van PSV bleek echter minder solide. Ondanks de ruime overwinning, had de ploeg moeite om stabiliteit achterin te behouden. Volgens de Volkskrant is dit een bekend probleem, dat al eerder zichtbaar was: 'De trotse landskampioen voetbalde vooral voor rust in aanvallend opzicht bij vlagen vrij aardig, maar toonde bij momenten ook nog aan waar het vooralsnog aan ontbreekt: defensieve stabiliteit.' Vooral in de openingsfase waren er momenten van onrust, waarbij RKC kansen kreeg die ze niet wisten te benutten.

Aan de andere kant was er kritiek op Jordan Teze, die na zijn invalbeurt werd uitgefloten door een deel van het publiek. De Volkskrant merkte hierover op: 'Een licht fluitconcert en boegeroep waren hoorbaar toen hij het veld betrad.'