Dit zegt Steven Berghuis over de gedurfde keuzes van Farioli bij Ajax

Dit zegt Steven Berghuis over de gedurfde keuzes van Farioli bij Ajax
12 augustus om 06:49

Steven Berghuis is onder de indruk van het roterende selectiebeleid van Francesco Farioli bij Ajax. De trainer verving recentelijk zes spelers in de basiself, wat volgens Berghuis zeldzaam is. Deze keuze heeft echter een positief effect op de teamgeest, benadrukt de aanvaller.

Berghuis was één van de vijf spelers die zijn plek behield na de 0-1 overwinning in Griekenland tegen Panathinaikos. "Dit heb ik niet vaak meegemaakt, maar het bevordert wel de teamgeest", zei hij tegen ESPN. "Iedereen krijgt speeltijd en er is vertrouwen in elke speler."

De vele wissels hebben geen negatieve impact op Berghuis, die het geen probleem vindt om twee wedstrijden kort na elkaar te spelen. De aanvaller prijst juist de invallers voor hun bijdrage. "De frisse benen brengen de wedstrijd binnen. Het is goed voor de teamgeest dat iedereen is betrokken."

Na de 1-0 overwinning op SC Heerenveen gaf Berghuis ook aan dat Farioli geen ruimte laat om door de ondergrens te zakken. "De trainer geeft ons niet de ruimte om door de ondergrens te zakken", vertelde hij aan de NOS. Hierdoor wordt het team gedwongen samen te werken en voor elkaar te strijden.