Berghuis niet bezig met transfers: "Ik verwacht dat er nog iets gebeurt"

Berghuis niet bezig met transfers:
8 augustus om 22:15
Laatste update: 8 augustus om 22:20

Ajax won donderdag met 0-1 van Panathinaikos in de voorronde van de Europa League. Steven Berghuis begon voor het eerst sinds lange tijd in de basis bij de Amsterdammers en werd direct matchwinner. Na afloop gaat Berghuis in op zijn positie bij Ajax en de verwachting over eventuele transfers. 

Berghuis begon in de basis bij Ajax en speelde als vanouds als rechtbuiten bij de Amsterdammers. De aanvaller laat weten zich goed te voelen op die positie. "Zeker! Als er gewoon beweging, dynamiek en snelle kantwissels zijn, dan kom je in posities waarin het moet gebeuren. Als je snel in situaties komt, dan kun je leuke dingen doen."

Ajax ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar had het na rust behoorlijk lastig tegen de Grieken. "Daarin hebben we het moeilijk. Omdat we niet meer echt aan voetballen komen, verliezen we snel de bal. Als je de bal niet houdt, dan wordt het publiek ook niet levendig. Je zag het al naar het einde van de eerste helft, waar we het voetballen moeten blijven zoeken. We begonnen de eerste tien minuten al met balverlies, waar we de bal in het spel moeten houden. Daarin zijn we nog jong en moeten leren hoe we het moeten uitspelen."

Berghuis ziet al behoorlijk wat progressie onder trainer Francesco Farioli. "Vandaag ook weer de nul gehouden, dat zijn positieve dingen. Zet je een beeld stil na 10 seconden, dan zie je een heel ander systeem. Het gaat erom in welke ruimtes je verdedigt en aanvalt, daar zijn we op detailniveau mee bezig."

Volgens verschillende media verkeert Ajax in een moeilijke financiële situatie en zullen er spelers verkocht moeten worden, voordat de Amsterdammers de markt op kunnen. Berghuis is niet bezig met het mogelijke vertrek van enkele teamgenoten. "Het zijn de jongens met wie we het nu doen. Ik verwacht dat er nog iets gaat gebeuren, maar dat is aan de clubleiders."