Mazraoui versterkt defensie Manchester United na akkoord met Bayern München

Ten Hag haalt met Mazraoui wéér een oude bekende naar Manchester
13 augustus om 21:30
Laatste update: 13 augustus om 21:31

Manchester United heeft Noussair Mazraoui officieel binnengehaald. De Engelse grootmacht heeft met Bayern München een akkoord bereikt over de transfer van de Marokkaanse rechtsback. Mazraoui volgt hiermee zijn oud-trainer Erik ten Hag, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Ajax.

De club betaalt een bedrag van 15 miljoen euro voor Mazraoui, wat kan oplopen tot 20 miljoen euro door bonussen. De verdediger heeft een contract getekend tot medio 2029, met een optie voor nog een seizoen. Mazraoui, die afgelopen seizoen bij Bayern München vaak als wisselspeler fungeerde, gaf eerder al aan te willen vertrekken en vond in Manchester United een nieuwe uitdaging.

Met zijn komst naar Manchester United voegt Mazraoui zich bij een groeiend aantal oud-Ajacieden onder leiding van Ten Hag, waaronder André Onana, Lisandro Martínez, Antony en Matthijs de Ligt. De international van Marokko kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met Ten Hag. "Erik ten Hag heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als een speler, dus het is leuk om met hem herenigd te worden", aldus Mazraoui.