'Arsenal wees Ajax af voor doelman, Amsterdammers blijven optimistisch'

'Ajax benaderde Arsenal voor doelman, Amsterdammers blijven optimistisch over huurdeal'

13 augustus om 08:55
Laatste update: 13 augustus om 08:55

Ajax heeft zich onlangs gemeld bij Arsenal voor een huurdeal van doelman Aaron Ramsdale, meldt The Athletic. The Gunners hebben de eerste interesse van de Amsterdammers van tafel geveegd, maar in de hoofdstad blijft men vertrouwen houden in een deal. 

Ajax zou Ramsdale dit seizoen graag willen huren, maar Arsenal ziet de keeper liever definitief vertrekken. De Engelsman verloor het afgelopen seizoen de concurrentiestrijd met David Raya. In Amsterdam vertrok juist Geronimo Rulli naar Olympique Marseille. In de hoofdstad is de 40-jarige Remko Pasveer de eerste keus, maar wellicht wil trainer Francesco Farioli daar verandering in brengen. 

Arsenal hoopt op de komst van Joan Garcia van Espanyol en kan vervolgens afscheid nemen van Ramsdale. Ondanks het feit dat het eerste contact van Ajax is afgewezen, is men in Amsterdam optimistisch over de mogelijke komst van de Engelse doelman. Ramsdale verruilde Sheffield United in 2021 voor Arsenal en kostte destijds 28 miljoen euro. De pas 26-jarige doelman verdedigde ook al vijf keer het doel van de Engelse nationale ploeg.