Hoe zit het met de gecompliceerde situatie van Ramsdale bij Arsenal?

Waarom wil Aaron Ramsdale vertrekken bij Arsenal?
13 augustus om 09:25
Laatste update: 13 augustus om 09:25

Ajax heeft verregaande interesse in Aaron Ramsdale en wil een huurdeal sluiten met Arsenal. Daarmee zou er een einde komen aan een moeilijke tijd voor de Engeslman. Hoe zit zijn gecompliceerde situatie bij Arsenal in elkaar? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Volgens The Athletic zitten de Amsterdammers om tafel om zich te versterken met Ramsdale. Remko Pasveer is de huidige eerste keeper, maar dan kan spoedig verandering in komen. Hoewel Arsenal het liefste Ramsdale permanent ziet vertrekken blijft Ajax hopen op een huurdeal. Volgens Transfermarkt.com heeft de Engelsman een marktwaarde van 25 miljoen euro en dat prijskaartje is te gortig voor Ajax. Bij The Gunners heeft hij nog een contract tot medio 2026.

Waarom wil Ramsdale vertrekken bij Arsenal?

Ramsdale draait er niet om heen als het gaat om zijn vertrekwens. Al langere tijd heeft hij aangegeven op reguliere basis te willen spelen, maar afgelopen seizoen verloor hij zijn basisplaats aan David Raya. De 28-jarige Spanjaard werd in eerste instantie gehuurd van Brentford, maar is ondertussen ook daadwerkelijk overgenomen. Arsenal betaald rond de 32 miljoen. Na een duel met Manchester United op 3 september 2023 besloot Mikel Arteta Raya de kans te geven en sindsdien kijkt de Spanjaard niet meer om. Ook dit seizoen is hij de eerste keeper en dus wil Ramsdale vertrekken.

De huidige vraagprijs die Arsenal vraagt voor Ramsdale is aan de hoge kant. Premier League-clubs Southampton en Wolverhampton Wanderes toonde eerder al interesse, maar kwamen niet tot een deal. Joan Garcia moet de nieuwe tweede keeper van The Gunners worden en daarmee komt het vertrek van Ramsdale echt veel dichterbij. Tijdens het Europees Kampioenschap zei de Engelsman nog: 'Geen enkele voetballer wil niet spelen. Ik heb persoonlijk een zwaar jaar gehad waarin ik niet speelde en dat wil ik nooit meer doen.'

Toch kreeg Ramsdale van Arteta nog één kans om zich te bewijzen. In een competitieduel begin maart 2024 kreeg hij een basisplaats ten faveure van Raya. Hoewel Arsenal met 2-1 won van Brentford zou het de laatste keer zijn dat de Engelsman onder de lat verscheen. Bij een 1-0 voorsprong vlak voor rust ging hij enorm in de fout. Ramsdale deed te lang over een uittrap en Yoane Wissa kon daarop anticiperen. De Congolees timde perfect en zorgde daarmee voor de 1-1 stand. Vlak voor tijd wist Kaj Havertz The Gunners nog te behoeden voor puntverlies.