Dit is waarom de transfer van Stengs naar Charlotte FC is afgeketst

Dit is waarom de transfer van Stengs naar Charlotte FC is afgeketst

13 augustus om 18:05
Laatste update: 13 augustus om 18:09

Calvin Stengs leek hard op weg naar het Amerikaanse Charlotte FC, maar besloot op het laatste moment toch bij Feyenoord te blijven. De aanvaller was al gekeurd door de MLS-club en had een persoonlijk akkoord over een contract voor vier jaar. Ook de clubs waren het eens over een transfersom van acht miljoen euro. Toch bleef Stengs bij zijn huidige club.

 

Waarom ging de deal tussen Stengs en Charlotte FC niet door? 

Charlotte FC uitte volgens De Telegraaf na de medische keuring twijfels over de fitheid van Stengs. Dit leidde tot een vergeefse poging om met Feyenoord opnieuw te onderhandelen over de betalingsvoorwaarden. Stengs voelde hierdoor zelf een gebrek aan vertrouwen. Dit gebrek aan vertouwen en zijn twijfel over een Amerikaans avontuur op zijn leeftijd, deden Stengs besluiten om de transfer af te blazen. De Rotterdammers lopen hierdoor een transfersom mis, maar behouden wel hun meest creatieve speler en assistkoning. Charlotte FC schakelt nu door naar Miguel Almirón van Newcastle United.

Hoe reageert Stengs op het mislukken van de transfer? 


Stengs heeft inmiddels tegenover De Telegraaf gereageerd op het afketsen van zijn transfer. "Ik besefte steeds meer hoe goed ik het bij Feyenoord heb en wil daar blijven," reageerde Stengs kort na zijn besluit. "Ik kom terug naar Feyenoord en zal daar alles geven voor de club, mijn medespelers en de fans. Ik heb zin in het nieuwe seizoen en het spelen in de Champions League," aldus Stengs.