Dit is waarom Feyenoord meewerkt aan de verrassende transfer van Stengs

Dit is waarom Feyenoord meewerkt aan de verrassende transfer van Stengs
13 augustus om 06:50

Calvin Stengs is hard onderweg naar Charlotte FC in de Major League Soccer en dat nieuws sloeg onlangs in als een donderslag bij heldere hemel. Waarom laat Feyenoord een van haar meest creatieve spelers gaan voor een bedrag van acht miljoen euro? VoetbalNieuws.nl legt uit waarom de transfer wordt afgewerkt. 

Dit is waarom Feyenoord meewerkt aan de verrassende transfer van Stengs

Het werd op zaterdag 10 augustus bekend dat Stengs hard onderweg is naar de MLS omdat Feyenoord een akkoord had bereikt met Charlotte FC. De speler lijkt inmiddels ook groen licht te hebben gegeven om de overstap af te ronden. Volgens het Algemeen Dagblad zijn er twee hoofdredenen waarom Feyenoord meewerkt aan de op papier niet ideaal lijkende transfer.

Volgens ingewijden zijn er met Stengs mondelinge afspraken gemaakt in het vorige seizoen, toen de rechtsbuiten voor Feyenoord besloot te tekenen. De Nederlander leek lange tijd bij Royal Antwerp FC aan de slag te gaan, maar uiteindelijk werd Rotterdam de plaats van bestemming. 'Daar legden de speler en zijn begeleidingsstaf op tafel dat ze wilden dat de directie van Feyenoord zou meedenken als er in de (nabije) toekomst een mooie kans voorbij zou komen', aldus het AD.

Naast de mondelinge afspraak maakt Feyenoord zich ook zorgen om de fitheid van Stengs. 'Daarnaast beschouwen ze Stengs als een topspeler, maar wel eentje die de rest van zijn loopbaan zuinig en zorgvuldig met zijn in het verleden zo gekwetste knie moet omgaan. Afgelopen seizoen kwam Stengs veel in actie, maar zou dat zo blijven de komende maanden?', besluit de krant. 

Lees meer over:

Deel via