Deze oud-Ajacieden staan momenteel onder contract bij Manchester United

Deze oud-Ajacieden staan momenteel onder contract bij Manchester United
13 augustus om 22:25
Laatste update: 13 augustus om 22:21

Erik ten Hag is bij Manchester United aan het bouwen aan een heuze Ajax-reünie. Dinsdag werden Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui officieel gepresenteerd als nieuwe spelers van de Red Devils en vergroten daarmee de enclave aan oud-Ajacieden. VoetbalNieuws.nl zet de spelers van United met een Ajax-verleden voor je op een rij.

Matthijs de Ligt 

De Ligt mag zich sinds dinsdagavond officieel speler van Manchester United noemen. De verdediger komt over van Bayern München, waar hij een wisselvallige periode kende. De Ligt volbracht de gehele jeugdopleiding voor Ajax en wist als jonge speler door te breken in Amsterdam. In de hoofdstad speelde De Ligt 117 wedstrijden, waarna hij de overstap maakte naar Juventus. In drie seizoenen wist de Oranje-international weining indruk te maken in Turijn, waarna hij de overstap maakte naar Bayern München. 

Noussair Mazraoui 

Net als De Ligt mag Mazraoui zich sinds dinsdag speler van Manchester United noemen. De international van Marokko doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en speelde sinds 2018 in de hoofdmacht. In totaal speelde hij 137 wedstrijden in het eerste van de Amsterdammers. Mazraoui maakte twee seizoenen geleden de overstap naar Bayern München. Daar wist hij mede door blessures nooit door te breken, waardoor United hem deze zomer voor een bedrag van vijftien miljoen euro kon overnemen. 

André Onana 

In januari 2015 kwam Onana van de jeugdopleiding van FC Barcelona over naar Ajax. In eerste instantie keepte de doelman uit Kameroen voor Jong Ajax, maar sinds 2016 maakte hij deel uit van het eerste elftal. Na maar liefst 214 wedstrijden voor Ajax verliet Onana de club voor een avontuur bij Internazionale. Bij de club uit Milaan was hij nooit onomstreden, waardoor de Milanezen hem na één jaar verkochten aan Manchester United. Daar gaat de keeper nu zijn tweede seizoen in. 

Lisandro Martinez

Martinez maakte in 2019 de overstap van Defensa naar Ajax. De speler wist zich in drie jaar tijd bijzonder goed te ontwikkelen in de Eredivisie en maakte in de zomer van 2022 een transfer naar Manchester United. Bij United heeft de Argentijn te kampen met de nodige blessures. Tot dusver speelde hij zestig wedstrijden voor de Red Devils

Christian Eriksen 

De meest ervaren speler met een Ajax-verleden, die momenteel bij United onder contract staat, is Eriksen. De 32-jarige middenvelder is de enige in dit lijstje die niet bij Ajax samenwerkte met Ten Hag. De Deen speelde van 2010 tot en met 2013 voor de Amsterdammers. In totaal kwam hij tot 163 wedstrijden namens Ajax. Na een lang dienstverband bij Tottenham Hotspur vervolgde hij zijn carrière bij Internazionale. Sinds januari 2022 is Eriksen opnieuw actief in Engeland na een korte periode bij Brentford, speelt de middenvelder sinds de zomer van 2022 bij Manchester United.

Antony 

Antony maakte met zijn dribbels en acties indruk in Amsterdam. De speler kwam voor iets meer dan vijftien miljoen euro over van Sao Paulo. Zijn goede prestaties in Nederland waren voor Ten Hag reden genoeg om hem mee te nemen naar Manchester United. De Red Devils betaalden maar liefst 95 miljoen euro voor de Braziliaan. De vleugelspeler wist tot dusver weinig indruk te maken in Manchester.