Stengs zag Charlotte zijn knie beoordelen: 'Daar vonden de doktoren wat van'

Calvin Stengs vertelt in gesprek met De Telegraaf over de staat van zijn knie
14 augustus om 06:50

Calvin Stengs stelt dat zijn knie 'gewoon oké' is. De aanvallende middenvelder van Feyenoord blies een transfer naar Charlotte FC af omdat hij zich om het laatste moment bedacht, maar geeft toe dat de Amerikaanse club twijfels had bij de staat van zijn gewricht. Daar is volgens Stengs zelf overigens niets mis mee.

Plots kwam dinsdagavond het nieuws dat Stengs niet voor zijn avontuur in Amerika koos, maar bij Feyenoord wilde blijven. De creatieveling besefte ineens hoe goed hij het wel niet had in Rotterdam en daarom besloot hij de stekker uit de deal te trekken. Had hij dat niet eerder kunnen bedenken? 'Ja, zeker. Niet voor niets zei ik in eerste instantie me goed te willen verdiepen in de club en de stad. Ik twijfelde enorm of dit al het moment was om – op 25-jarige leeftijd – het Amerikaanse avontuur aan te gaan. Beau en ik zijn net de ouders geworden van onze prachtige zoon Saint", begint hij in gesprek met De Telegraaf.

Stengs zei in eerste instantie 'ja' omdat hij een goed contractvoorstel kreeg, hij avontuurlijk is ingesteld en omdat hij goede verhalen hoorde over de club en de Amerikaanse staat. Na de medische keuring ging hij echter nadenken, toen Charlotte ging twijfelen over zijn knie. "Daar vonden de doktoren iets van. De testresultaten werden naar Amerika gestuurd en daarna wilde de club weer in gesprek met Feyenoord. Dat voelde niet goed."

"Dat vind ik het vervelende van dit alles. Die knie is gewoon oke", vervolgt Stengs. "Maar door de operatie die ik heb ondergaan, zagen de medici littekenweefsel. Dat zie je namelijk in elke geopereerde knie. Maar voor Charlotte FC was dat een ding. Terwijl ik na mijn operatie 95 procent van alle minuten voor Feyenoord heb gespeeld. En in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voelde ik me topfit", besluit de achtvoudig international, die zijn focus weer helemaal op Feyenoord heeft en met de club de Champions League in wil.