Dit bedrag ontvangt Real Madrid of Atalanta met het winnen van de UEFA Super Cup

Dit bedrag ontvangt Real Madrid of Atalanta met het winnen van de UEFA Super Cup

14 augustus om 16:50

Woensdagavond nemen Real Madrid en Atalanta het tegen elkaar op in de strijd om de UEFA Super Cup. Alleen al door de deelname aan deze finale kunnen beide ploegen miljoenen bijschrijven, maar wat verdient de uiteindelijke winnaar? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

De UEFA Super Cup, opgericht in 1972 en voorheen bekend als de Super Competition, brengt jaarlijks de winnaars van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League tegen elkaar. In 1995 werd de naam veranderd naar de huidige versie. Vorig jaar won Manchester City de Super Cup door Sevilla in Dublin te verslaan. Dit jaar neemt Champions League-winnaar Real Madrid het op tegen Atalanta, dat vorig seizoen de Europa League won.

Welk bedrag ontvangt de winnaar van de UEFA Super Cup?

De winnaar van de UEFA Super Cup 2024 zal een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro ontvangen. Beide deelnemende teams krijgen daarnaast elk een startgeld van circa 3,5 miljoen euro. Dit betekent dat de kampioen uiteindelijk ruim 4,5 miljoen euro mee naar huis neemt, terwijl de verliezende ploeg circa 3,5 miljoen euro opstrijkt.