Koopmeiners tekent bij Juventus: dit bedrag ontvangt AZ bij een transfer

Dit bedrag verdient AZ bij een transfer van Koopmeiners naar Juventus
28 augustus om 21:35
Laatste update: 28 augustus om 21:35

Teun Koopmeiners heeft zijn overstap naar Juventus binnen. De middenvelder weigerde afgelopen weken nog te trainen of te spelen bij Atalanta en dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen. De transfer naar de club uit Turijn betekent ook goed nieuws in Alkmaar. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk bedrag AZ kan bijschrijven na de transfer van de middenvelder. 

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben Juventus en Atalanta na lang onderhandelen een akkoord bereikt over een transfersom van 52 miljoen euro met mogelijk nog vijf miljoen euro aan bonussen. Atalanta is niet de enige club die van de transfer kan profiteren. Ook in Alkmaar zal de transfer met een grote glimlach worden ontvangen. Koopmeiners kende een uitstekend seizoen bij Atalanta, waarin hij 51 wedstrijden speelde en vijftien keer scoorde. Atalanta kwalificeerde zich voor de Champions League en won de Europa League, wat zijn marktwaarde aanzienlijk verhoogde.

Welk bedrag ontvangt AZ bij de transfer van Koopmeiners?

AZ bedong destijds een doorverkooppercentage. Het is niet bekend welk percentage de Alkmaarders ontvangen, maar volgens verschillende media ligt het percentage tussen de tien en twintig procent, op de winst die Atalanta zou maken bij een doorverkoop van Koopmeiners. Dit betekent dat bij een verkoop voor 52 miljoen euro AZ tussen de 3,8 en 7,6 miljoen euro zou ontvangen. Naast het doorverkooppercentage ontvangt AZ sowieso een opleidingsvergoeding van maximaal 2,6 miljoen euro bij een transfer van 52 miljoen euro. Het totaal wat de Alkmaarders ontvangen door de transfer van Koopmeiners zal dus tussen 6,4 miljoen euro en 10,2 miljoen euro liggen.