Real Madrid verslaat Atalanta door doelpunten van Vinicius en Mbappé en wint de Supercup

14 augustus om 22:47

Real Madrid heeft de UEFA Supercup gewonnen. De Madrilenen wisten, in een wedstrijd waarin Kylian Mbappé zijn eerste doelpunt scoorde, Atalanta Bergamo met 2-0 te verslaan.

In de eerste helft ging het gelijk op. Atalanta, waar Marten de Roon een keurige wedstrijd speelde, nam meermaals het heft in handen en ging op zoek naar de eerste treffer. Meerdere kansen vonden het net echter niet. Real zocht met Vinicius Jr. en Mbappe de aanval, maar kozen voornamelijk voor de counter. Het grootste wapenfeit was een schot van Rodrygo dat net over het doel vloog.

In de tweede helft besloot de ploeg van Carlo Ancelotti het gaspedaal in te drukken. Thibaut Courtois moest vlak na rust nog flink zijn best doen om een 0-1 te voorkomen, maar daarna ging het lopen bij de Madrilenen. Vinicius passeerde na een uur spelen meerdere spelers en legde de bal piekfijn klaar voor Federico Valverde die binnenschoot. Slechts acht minuten later zette Real wederom aan en schoot Mbappé de 2-0 binnen. In de slotfase werd de steraanval van Real gewisseld en vonden zij het net niet meer. Atalanta probeerde het in de naam van Ademola Lookman nog enkele keren, maar de score bleef staan.